BASINDA KIŞ LASTİĞİ / HÜRRİYET GAZETESİ
« Geri

Haber Tarihi : 19.11.2005

HÃœRRÄ°YET GAZETESÄ°

İstanbul kışa hazır

Muharrem AYDIN/Ä°STANBUL

Büyükşehir Belediyesi, geçmiş yıllarda yaşanan kaosu yaşamamak için kış hazırlıklarına hızlı başladı. AKOM’daki kış zirvesinde belediyeye ait tüm araçlarda, kar lastiği kullanılması kararlaştırıldı.

Karla mücadele için 50 ton tuz stoklandı.

İSTANBUL’da geçen yıllarda kar yağışı karşısında ‘B’ planı uygulayamayan Büyükşehir Belediyesi bu sefer A ve B’nin yanısıra bir de C planı hazırladı. AKOM’da (Afet Koordinasyon Merkezi) Genel Sekreter Mesut Pektaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen ‘kış zirvesi’nde, Kadir Topbaş’ın talimatıyla, belediyeye ait tüm araçlarda, bu kış mevsiminden itibaren aşamalı olarak kar lastiği kullanılması kararlaştırıldı. İstanbul’un dokuz böyleye ayrıldığı ‘kar tedbirleri’ arasında, özel ekipler dikkat çekti. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane, üniversiteler ve okullarda karla mücadele ekipleri oluşturuldu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 200 personel, 14 kamyon, 7 kamyonet, 7 kepçe, 7 kar küreme makinesi ile Eminönü, Fatih, Yenikapı, Taksim, Üsküdar, Harem, Kadıköy, Hasanpaşa, Ümraniye meydanlarında 24 saat esasına göre karla mücadele çalışması yapacak. Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü ekipleri ise hastane, okul ve büyük alışveriş merkezlerinin çevresinde gereken tedbirleri alacak. Çalışmalarda görev yapacak ekiplere, çalışmaları aksatmayacak şekilde, çay-kahve, çorba, sıcak yemek ve kumanya dağıtılacak.

Büyükşehir Belediyesi, kötü hava koşullarına göre çalışmalarında ‘A’, ‘B’ ve ‘C’ planlarını uygulayacak. A-’düşük yoğunluk alarmı’ kapsamında olağan kış koşulları ile mücadele edilecek, kar yağışı ve buzlanmalara karşı düzenli kontroller yapılacak. Belirlenen noktalarda kar küreme, tuz serpme için ‘ilk müdahale’ araçları hazır bekletilecek. B-’yüksek yoğunluk alarmı’ysa olağanüstü kış koşullarında uygulanmaya başlayacak. Bu plan uygulanmaya başlayınca Belediye ekiplerinin tamamı harakete geçmiş olacak.

İşte önlemler

24 saat aralıksız çalışılacak.

1000 personel görev yapacak.

419 araç kullanılacak.

Kar lastiği kullanımı başlayacak.

50 ton tuz stoklandı.

Müdahale istasyonu 145’ten 204 adede çıktı.

Koşullar çok sertleşirse AKOM ve belediye kuruluşları devreye girecek.

Yarın gece kar geliyor

HAVA sıcaklığı yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, pazartesi gününden itibaren ise tüm yurtta 8-10 derece birden azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, yarın ve pazartesi günleri Marmara’nın batısı ile kıyı Ege dışında kalan tüm yurtta yağış bekleniyor. Hava sıcaklığındaki azalmayla birlikte yağışlar yarın geceden itibaren Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek. Yetkililer, soğuk havaya karşı vatandaşları tedbirli olmaya, araçlarının bakımını ve eksiklerini tamamlamaya çağırdı.

Haberi .pdf formatında indirmek için tıklayınız

« Geri
kislastigi.com ?? 2024, T??m haklar?± sakl?±d?±r. ?°zinsiz al?±nt?± yap?±lamaz, kopyalanamaz.
Designed By: OrBiT
Top http://www.trendart.nl/ http://www.ophumboldt.de/ http://www.stolendan.nl/ https://www.havarie-lehmann.de/ https://www.tollwort.de/ https://www.vu-optimierung.de/ https://www.amazonas-tours.de/ https://www.flemming-pehrsson.de/ http://www.esbruderschaft.de/ https://www.bscmarzahn.de/ https://www.jangcard-reisen.de/ https://www.kulturundevents.de/ https://www.one2connect.nl/ https://www.sonjadrexl.de/ https://www.young4mation.de/ https://www.sbt-rechtsanwaelte.de/ https://www.j-vas.de/ http://www.energywelt.de/ https://www.hammerheads.nl/ https://www.psycoach-palacin.fr/ https://www.maxtreppen.de/ https://www.hp-berufshilfe.de/ https://www.autogaspro.de/ http://www.kshatriyasuperlam.com/ https://www.vidmail.nl/ https://www.roodenburg-rozen.nl/ https://www.carolath-collection.de/ https://www.digitelmobile.nl/ https://www.one2connect.nl/ https://www.teledock.nl/ https://www.vidmail.nl/ https://www.wohnungen-lorch.de/ https://www.erfolgimweb.de/ https://www.hammerheads.nl/ https://www.handy-team.de/ https://www.rude-ruetten.de/ https://www.buklee.de/ https://www.jongart.de/ https://www.tewes-grafik.de/ https://www.wohnungen-lorch.de/ https://www.metallbau-gaertner.de/ https://www.hi-drispenstedt.de/ http://www.thepalebluedot.nl/ https://www.pestalozzinet.de/ https://www.teleskipp.de/ http://www.admoveo.nl/ https://www.dirndl-jaeger.de/ http://www.kaniko.de/ https://www.werners-index.de/ https://www.hp-berufshilfe.de/