MAKALELER / KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU İÇİN MİLAT: 1 ARALIK 2012
« Geri

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU İÇİN MİLAT: 1 ARALIK 2012

8 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan bir yönetmelik değişikliğine göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yolcu ve yük taşımada kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirdi. Kış lastiğini takmayanlar, tespit edildikleri taktirde 500 TL ceza ödeme durumunda kalacak. Yönetmelik 12 Kasım Pazartesi günü yürürlüğe girecek.

8 Kasım 2012 tarihi binek araçlarını kapsamasa da Türkiye’de Kış Lastiği Zorunluluğu için tartışmasız olarak milattır.

Kış Lastiği gerek üretildiği malzeme ve gerekse de yüzey profilleri açısından 7⁰C’ın altında yolla lastik arasındaki tutunmayı artırmakta, karlı ve buzlu zeminlerde yaz lastiklerine göre tartışmasız üstünlükler getirmektedir. Bu nedenle başta AB ülkeleri olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde kışın tüm karayolu araçlarında zorunlu tutulmaktadır. Ülkemizde de bu zorunluluğun başlamış olması sevindiricidir.

Bu zorunluluk karayolu üzerinde kışın can güvenliğini yükseltecek, karla mücadeleyi yapan kamu kuruluşlarının (Karayolları ve belediyeler) gereksiz giderlerini düşürecek , sigorta sektörünün zararlarını azaltacak , yerli Kış Lastiği üreticileri nedeniyle ekonomiye canlılık getirecek ve toplumda Risk yönetimi bilincini yükseltecektir.

Türkiye bu kararla AB ülkeleri içinde ticari araçlar için Kış Lastiği Zorunlu olan saygın ülkeler grubuna katılacaktır.

Bu kararın başarıyla uygulanması için , kamudan Kış Lastiği uygulamasının aksamadan yapılabilmesi için gerekli hazırlıkları yapması , uzakdoğudan kalitesiz Kış Lastiği ithalatını önlemesi ve karaborsanın oluşmaması için tedbirleri alması beklenmektedir.

Bu kararın başarıyla uygulanması için vatandaşlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir.

Otomobil sahipleri Kış Lastiğini takılması henüz zorunlu olmadığı halde, kazaları azaltacak bir Risk Yönetimi unsuru olduğu için tercih etmelidirler.

Kışın Kış Lastiği ile güvenli yolculuklar dileriz.

Saygılarımızla
Alpay Lök
Kışlastiği.com
8 Kasım 2012

Makaleyi .pdf formatında indirmek için tıklayınız

« Geri
kislastigi.com ?? 2024, T??m haklar? sakl?d?r. ?zinsiz al?nt? yap?lamaz, kopyalanamaz.
Designed By: OrBiT
Top http://www.trendart.nl/ http://www.ophumboldt.de/ http://www.stolendan.nl/ https://www.havarie-lehmann.de/ https://www.tollwort.de/ https://www.vu-optimierung.de/ https://www.amazonas-tours.de/ https://www.flemming-pehrsson.de/ http://www.esbruderschaft.de/ https://www.bscmarzahn.de/ https://www.jangcard-reisen.de/ https://www.kulturundevents.de/ https://www.one2connect.nl/ https://www.sonjadrexl.de/ https://www.young4mation.de/ https://www.sbt-rechtsanwaelte.de/ https://www.j-vas.de/ http://www.energywelt.de/ https://www.hammerheads.nl/ https://www.psycoach-palacin.fr/ https://www.maxtreppen.de/ https://www.hp-berufshilfe.de/ https://www.autogaspro.de/ http://www.kshatriyasuperlam.com/ https://www.vidmail.nl/ https://www.roodenburg-rozen.nl/ https://www.carolath-collection.de/ https://www.digitelmobile.nl/ https://www.one2connect.nl/ https://www.teledock.nl/ https://www.vidmail.nl/ https://www.wohnungen-lorch.de/ https://www.erfolgimweb.de/ https://www.hammerheads.nl/ https://www.handy-team.de/ https://www.rude-ruetten.de/ https://www.buklee.de/ https://www.jongart.de/ https://www.tewes-grafik.de/ https://www.wohnungen-lorch.de/ https://www.metallbau-gaertner.de/ https://www.hi-drispenstedt.de/ http://www.thepalebluedot.nl/ https://www.pestalozzinet.de/ https://www.teleskipp.de/ http://www.admoveo.nl/ https://www.dirndl-jaeger.de/ http://www.kaniko.de/ https://www.werners-index.de/ https://www.hp-berufshilfe.de/